GENEX 2389.

Godina je

Godina je 2389.
Retko koja ljudska građevina još stoji, ali Genex je jedna od njih.

Ova izložba prikazuje prošlost, sadašnjost i budućnost zgrade Genexa.
Iz prošlosti sakupljeni su razni dokumenti iz kancelarija Genexa,
sadašnjost je prikazana fotografije napuštenih prostora,
a za budućnost će u pomoć priskočiti veštačka inteligencija.

Autor Damjan Dobrila, fotograf i muzičar, uz pomoć veštačke inteligencije želi da prikaže pozitivne strane njene primene u umetnosti, i time transformiše sadašnje fotografije Genexa u ilustracije njegove budućnosti. Pored vizuelnog i opipljivog sadržaja, izložba sadrži i audio snimke originalnih šumova snimljenih u zgradi koje su sastavljene u posebnu muzičku kompoziciju.

U 2389. godini, tehnologija je napredovala na nezamislive načine. Automatizacija je prodrla svuda, a robotika je odavno svakodnevna pojava u svakom aspektu života. Zgrada Genexa je najbolji primer za to. Ona je izgrađena pre više od 4 veka, i iako je bila moderna za svoje vreme, sa svojim rotirajućim restoranom i centralnim grejanjem, nije bila ništa za ono u šta će se razviti u narednom periodu.

 

Tu dolazimo do čuvene 2222. godine. Tada je jedna mala firma razvila tehnologiju koja je mogla da “oživi” beton. Ova tehnologija je omogućila da se beton pretvori u materijal koji je mogao da se prilagođava svakodnevnim potrebama. Zgrada Genex je bila jedna od prvih koja je dobila ovu novu tehnologiju, i od tada se menjala iz dana u dan.

Za kupovinu printova se obratite direktno preko neke od mreža ispod